Oyun Geliştiriciler için Hızlı Araçlar

Sayın Okuyucu,

    Sizde bağımsız oyun geliştiriciyseniz, eminim zamanınız çok değerlidir. Her şeyi çok hızlı ve en dikkat çekici şekilde yapmanız gerekmektedir. İşte bu yazıda bize zaman kazandıracak bazı araçlardan bahsedeceğim.

3D MODEL HAZIRLAMA

    3D model için en elverişli ve ücretsiz araç şüphesiz Blender 3D' dir. Öğrenmesi ve kullanması oldukça basit ve size profesyonel bir yazılımdır. 

    
    Tabi Blender ile tüm modelleri ve kaplamaları teker teker oluşturmanız gerekmektedir. Bu yüzden size sürükle bırak yöntemiyle low-poly harika modeller oluşturabileceğiniz bir araçtan bahsedeceğim, Asset Forge. Ancak malesef kullanmak için 20$ ödeyip satınalmanız gerekmektedir. Peki parasının hakkını veriyor mu? Gerçekten veriyor. Low-poly objeler oluşturacaksanız size oldukça zaman kazandıracaktır. Hatta bir şehri dakikalar içinde oluşturabilirsiniz. Buraya tıklayarak keşfedebilirsiniz.



ARKAPLANLAR HAZIRLAMA

    Özellikle platform oyunlarında tekrarlanacak arkaplanlara ihtiyacınız vardır. Arkaplanları Photoshop veya Gimp gibi araçlar yardımıyla hazırlayabilirsiniz, ancak zaman harcamanız gerekiyor. İşte burada Pixel Basher aracı tam da bizim ihtiyacımızı karşılayacak şekilde dizayn edilmiştir. Çeşitli desenler ve 2D objeleri sürünle-bırak yöntemiyle birbirine ekliyoruz ve harika arkaplan ve sprite ler oluşturabiliyoruz. Ama ne yazık ki bu aracı kullanmak için de 20$ ödeme yapmanız gerekmektedir. Para ödemeye değer mi? Yaptığım işi değerlendirince, bence değer. Buraya tıklayarak keşfedebilirsiniz.


    Bu yazıda, oyun geliştiriciler için faydalı olabilecek 2 ücretli araçtan bahsettik. Buradan şunu anlıyoruz, daha çok genel kullanım için değil de yaptığımız işe yönelik araçlar araştırmak bize oldukça zaman kazandırabilir ve harika işler ortaya koyabiliriz.
        Daha fazla ipucu için takipte kalın.




Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *