Unity de android build etme Play Store' de uygulama yayınlama sorunları

Sayın Okuyucu,

Red Shooter - Invasion mobil oyunumuzu build ederken ve yayınlarken yaşadığım sorunlardan ve nasıl çözdüğümden kısaca bahsetmek istiyorum. Bu arada oyumunuz Red Shooter Invasion şu anda Play Store' de inceleme aşamasındadır.

API Level 31

Eylül 2022 itibari ile Play Store uygulamamızın minimum API seviyesi 31 i hedeflemesini istemektedir. Sizin Unity nizde API 31 i hedefleyen güncel API kurulu olmayabilir. Bunu kurmadan ve hedef API yı en az 31 olarak göstermeden play store uygulamanızı kabul etmiyor. 

Ben güncel API ları Android Studio ile indirdim ve hedef gösterdim ama  Unity API ları tanımadı. Bazı saçma denemeler yaptım kullandığım Unity sürümü 2020.1.4f1 in visual studio ile bağlantısını kestim ve program çöp oldu bunu nasıl yaptığımı bilmiyorum ve her şey normal gözüktüğü halde GUI ve diğer tüm işlevler çalışmaz hale geldi.

Unity nin 2022 en güncel sürümünü indirdim ama açamadım şu an neden açılmadığının çok üzerinde durmuyorum, sorunu ve çözümünü öğrenince sizinle paylaşacağım.

Ardından güncel SDK içereceğini tahmin ederek Unity' nin 2020.3.40f sürümünü indirdim. Projemi açtım, ardından JDK ve SDK yı tekrardan bu sürümün içerisindeki klasörlerine hedef gösterdim.

C:\Program Files\Unity\Hub\Editor\2020.3.40f1\Editor\Data\PlaybackEngines\AndroidPlayer\SDK
C:\Program Files\Unity\Hub\Editor\2020.3.40f1\Editor\Data\PlaybackEngines\AndroidPlayer\OpenJDK

Bunlar varsayılan olarak hedef gösterilmiş oluyor ama tik leri kaldırıp tekrar hedef göstermek build sorunlarını çözebiliyor belki de tikler kaldırıp tekrar işaretleyince "resolve" işlemi yapıyor ve bu işe yarıyor olabilir. 

Ben Unity e şunu söylemek istiyorum "Unity, karmakarışık bir kara kutu gibisin, ikonunun hakkını veriyorsun." Şu an Unreal Engine ile mi devam etsem diye düşünüyorum. 

Google' ye iyi dilekler

Artık Google' i eleştirmekten sıkıldım, inceleme en az 1 hafta sürmek zorunda mı? Birde sorun bildiriyorlar haydi yeni baştan. Google' nin güncelleme ve politikalarını takip etmek için ekibe 1 kişi almak gerekiyor sanırım. 

Her neyse uygulama yayınlandığında ASO çalışmalarımız devam edecek. Takipte kalın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *