Apple App Store için Önemi ASO Unsurları

Sayın Okuyucu,

    Bugüne kadar ASO çalışmalarımız genellikle Google Play Store ağırlıklıydı. Yani Apple App Store için de küçük bir başlangıç yapmanın zamanı geldi. Öncelikle App Store, ASO çalışmasında önemli olan unsurlardan teker teker bahsedeceğim.


Anahtar Kelime Alanı, Başlık, Alt başlık

  1.  Anahtar Kelime Alanı

    Bu kısım kullanıcıların görmediği bir şeydir ve 100 karakterlik bir alandır. Her uygulama güncellemesi yüklerken eklediğiniz bir şeydir. Ayrıca Apple' ın inceleme ekibi bu kısmı kontrol eder. Alakasız  veya yasak anahtar kelimeler kullanmanız durumunda uygulamanız reddedilebilir. Bu bölüm ASO için yararlıdır çünkü bu anahtar kelimeler için sıralanırsınız. Örneğin ayakkabı satacaksınız, kelimeleriniz ayakkabı,kırmızı,ucuz,satınal,şimdi vb. yani sırası önemli değildir.

    Burada ayakkabılar demiyoruz. Ayakkabılar demek yerine ayakkabı yazarak bir karakteri boşa harcamış olmamak çok önemlidir. Apple nin bize vermiş olduğu bazı ipuçları;

  • Tekrarlayan kelimeleri kullanmayın,
  • "Uygulama" "App" kelimesini kullanmayın.
  • Rakip uygulamaların adlarını kullanmayın,
  • Uygunsuz veya alakasız anahtar kelimeler kullanmayın,
  • Ünlülerin veya ticari markaların isimlerini kullanmayın.    

        2. Uygulama Başlığı

    Uygulama başlığı kullanıcılar tarafından görülür. Önceden daha uzundu ama şimdi 30 karakterlik hakkınız bulunmaktadır. Alanınız az olduğu için anahtar kelime alanındaki anahtar kelimeler ile çakışmak istemezsiniz. Bu durumda marka adınızı yazmak isteyebilirsiniz ama marka adı içeriğinizi tam olarak yansıtmayabilir. Bu yüzden insanlar açık, net ve ilgi çekici bir başlık tercih etmek ister. Yani yapmanız gereken şey, insanların uygulamadan ne fayda sağlayacağını netleştirecek ve indirmeye zorlayacak, çekici bir başlık oluşturmak.

       3. Uygulama Alt başlığı

    Alt başlığı oluştururken de anahtar kelimeler kullanmak istersiniz, ancak burada akıllıca davranmak zorundasınız. Alt başlık için sınırınız 30 karakterdir ve insanların gördüğü ikinci yazılı şeydir. Başlığı pekiştirme düşüneniz olabilir. Bu kısma da anahtar kelime eklersiniz. Ancak insanların uygulamayı indirmesi de önemlidir. Alt başlığı bir harekete geçirici mesajla bitirmek bu dengeyi sağlamamıza yardımcı olabilir. Örneğin, "uygulamanın faydası ne olursa olsun hemen indirin" yazabilirsiniz. Çünkü potansiyel kullanıcıların bir çoğu bu yazıyı sizin mi App Store' nin mi yazdığını ayırt edemiyor. Onlar sadece kullanıcı, "şimdi indir" kelimesini gördüklerinde indirmeye zorlanabilirler. Harekete geçirici mesaj ekleyerek indirme hızınızı biraz arttırabilirsiniz.

    




Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *