Unity hata ayıklama (Debugging) - 1

Sayın Okuyucu,

    Siz de oyun geliştirme serüveniniz esnasında bir çok hata ile karşılaşmış ve hala da karşılaşıyorsunuzdur. İlk başlarda kod yazarken, sıkça yazım hataları yapılır. Bu yazım hatalarını derleyici bize bildirir ve çözümünü ararız.  Peki, ya derleyici bize hata bildirmediği halde yazdığımız kodlar bize istediğimiz sonucu vermiyorsa?

    Unity ve Hata

    Bu ve gelecek makalelerde Unity' ,de yaptığım mantık hatalarını ve nasıl çözdüğümden bahsedeceğim. Eminim ki sizler de benimkilere benzer hatalar yapacaksınız ve çözümünü arayacaksınız. Sizlere hataların çözümü için ipucu vermesi dileğiyle. 

    İlk yaptığım mantık hatası, oluşturduğum C# script ' lerinin isimlerinin unity inspector paneline çağırdığımız komponentler ile aynı olması. 


    Script' i isimlendirirken kesinlikle Unity içerisinde bulunan herhangi bir komponent ile aynı olmamasına dikkat edin. 
    Benim yaptığım hata ilk mantık hatası, "Button" isminde bir script oluşturmak olmuştu. Bunun sonucu olarak atadığım objenin buton komponentine erişememek oldu. Aynı zamanda derleyici herhangi bir hata vermemiştir. 
    Bu durum bize şunu net bir şekilde ifade ediyor. Script oluştururken bilinçsizce isimler vermekten kaçının, sistematik ve marjinal isimler seçmeye çalışın.
    Sıradaki makalelerde karşılaştığım hataları tek tek açıklayacağım. Takipte kalın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *