ASO çalışması yaptık, peki sonuçlar?

Sayın Okuyucu,

Geçmiş makalelerde önceki adı "AA World Tour", yeni adıyla "Crazy Arrow Shooting Game" oyunumuz için ASO sürecini başlattık. Neleri değiştirdik?
  1. Uygulama ikonu değişti.
  2. Uygulama başlığı değişti.
  3. Kısa ve uzun açıklamalar değiştirildi.
  4. Tanıtım görselleri değiştirildi.
  5. Uygulama güncellemesi yapıldı.
Bakalım en basitinden yaptığımız ASO çalışması bize ne kazandırdı. Aşağıdaki anahtar kelimeler için sıralamamıza bakalım;
  • Crazy arrow   #13
  • Crazy arrow shooter   #2
  • Crazy arrow shooting    #2
 

Aynı tabloya birde Mobile Action aracının bize ücretsiz sunduğu kadarıyla bakalım mı?


Sonuç olarak seçtiğim anahtar kelimeler ile iyi veya kötü uygulamam sıralanmaya başladı. Önceki makalelerde şuna değinmiştim. En popüler anahtar kelimeler için alt sıralarda yer almaktansa, daha az popüler anahtar kelimeler için üst sıralarda yer almak daha önemlidir. Buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz makalede hangi anahtar kelime için üst sıralara çıkmak istediğimizi belirlemiştik. "Crazy arrow shooter" kelime öbeğinde uygulamamız 2. sırada listelendi. Arama hacmi daha fazla olan "Crazy arrow" kelime öbeğinde ise 13. sırada listelendi. En basitinden uyguladığımız ASO çalışmamız için gayet iyi sonuçlar aldık, de mi? Önceki hali ile hiç bir şekilde sıralanmadığını düşünürsek sonuç harika. Ama şunu unutmayın buradaki amacımız uygulamamın indirilmesini sağlamaktan çok keşfedilmesini sağlamak. Her şeyin zamanı var, sabredin.

Peki şimdi ne olacak?
  • Uygulamamızı 2 hafta da bir güncelleyip, bu parametreyi denklemden çıkartacağım.
  • Yukarıdaki anahtar kelimelerimize göre nasıl sıralandığımızı günlük olarak kontrol edeceğim.
  • Benim uygulamamın üstünde ve altında sıralanan rakip uygulamaların, başlık ve açıklamalarını kontrol edip hangi kelime öbeklerine yer verdiklerini analiz edeceğim.
Heyecanlı günler bizi bekliyor. Tek bir detayı atlamamak için takipte kalın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *