ASO' yu anlamak; Uygulama simgesi ve tanıtım görselleri (5. Bölüm)

Sayın Okuyucu,

Uygulamamızı yayınlamaya tek bir adım kaldı. İkon ve tanıtım görsellerini oluşturacağız ve yayınlamak için her şey tamam.

Potansiyel kullanıcıların ilk gördüğü şey uygulama simgesidir. Şunu tekrar hatırlatayım, kullanıcıların ne aradıklarını gayet iyi bilmektedir, bu yüzden en alakalı uygulamayı indirmek isterler. İşte tam da bu yüzden potansiyel kullanıcı uygulama simgenizi ilk gördüğünde anda, uygulamanın ne ile ilgili olduğunu anlamalıdır. Daha alakalı simgeler varken neden sizin alakasız simgenize sahip olan uygulamanıza tıklasınlar?

Şu ana kadar müşterilerimiz ile ilgili ne sonuçlar çıkarmıştık?

  1. Ne aradıklarını çok iyi biliyorlar.
  2. Çok aceleciler, hiç zamanları yok.

Uygulama simgesinin taşıması gereken özellikler

  1. İkonlarda kelimeler kullanmayın; kullanıcılar uygulamanın açıklama kısmını okuyarak gerekli bilgileri alabilir. Uygulama mağazasında kullanıcının dikkatini ilk ikonlar çeker.
  2. Standart parlaklık kullanmayın. Kullanıcını gözüne farklı gelecek şekilde parlaklık vermelisiniz.
  3. İkonu basit, anlaşılır ve uygulama görselleri ile alakalı olarak tasarlayın. Kullanıcı ikona baktığı anda uygulamanın içeriği aklında oluşmalıdır.
Eğer bir oyun yaptıysanız, simgenizde açık ağız tekniğini kullanın. Aşağıdaki resme bakın, ağız açıldıkça veya karakter sinirlendikçe dönüşüm oranlarınızı arttırır olarak düşünebilirsiniz.


Tanıtım görsellerinin taşıması gereken özellikler

Uygulama mağazası son derece görseldir. Ekran kullanıcıların uygulamanıza basitçe girişi olarak değerlendirilir. Ekran görüntüleri uygulama mağaza girişinizde kullanılır. Sosyal medya reklamlarınız da ve Google Ads reklamlarınız da da kullanılır.
  1. Sadece düz bir görüntü ile yetinmeyin, uygulamanın faydaları ve içeriğini belirten bir iki kelimelik metinler ekleyin.
  2. Ekran görüntülerinizi bir stop motion reklamı gibi değerlendirin.
Aşağıda Brawl Stars oyununa ait harika bir şekilde hazırlanmış tanıtım görselleri örneğini görebilirsiniz?




Tanıtım videosunun taşıması gereken özellikler

Tanıtım görsellerimizin hemen önünde tanıtım videosu vardır. Bu video verimli kullanılırsa, dönüşüm için bulunmaz bir fırsattır.
Play Store' de tanıtım videosu Youtube videosu olduğu için yatay olarak yönlenmektedir, 1920 X 180 çözünürlükte tavsiye edilir.

Dikkat edilmesi gerekenler;
  1. En iyi özellik ilk sırada sunulmalı çünkü, müşteriler çok yoğun 3 sn izleyip bırakıyor.
  2. Rakiplerinizin nasıl tanıtım videosu hazırladığını mutlaka inceleyin.
  3. Videoyu kısa tutun sadece ana konuya odaklanın.
  4. Videoyu telefon sessizdeyken de anlaşılacak şekilde tasarlayın.
  5. Uygulamanın içeriği veya oynanışını mutlaka gösterin.
  6. Videoyu basit tutun karmaşadan uzak durun. Unutmayın ki müşteriler videonuzu ilk defa görüyor ve anlamak için zamanları kısıtlı.
  7. Harekete geçirici mesajı mutlaka ekleyin.
  8. Uygulamaların cep telefonlarına indirildiğini ve ekranların bilgisayar ekranından çok daha küçük olduğunu unutmayın. Yani küçük ekranlarda video anlaşılır olsun.
  9. Videonuzun ilk karesinin, müşterilerin daha fazlasını izlemesi için ikna edici olduğundan emin olun.   
Artık uygulamamızı yayınlamak için hazırız. Sonraki makalelerde kullanıcının güvenini sağlamak için çabalayacağız. Dahası için takipte kalın.



Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *