ASO` yu anlamak: Uygulama başlığı (3.Bölüm)

Sayın Okuyucu,

    Uygulama mağazasında keşfedilmemiz için ilk meta verimiz uygulama başlığıdır. Google Play Store’ de uygulama bağlığı oluşturmak için 50 karakterlik hakkınız vardır. Bu şu anlama geliyor, üst sıralara çıkmak için 3 anahtar kelimeyi burada kullanabilirsiniz. Uygulama başlığı en önemli meta veri ve 3 anahtar kelimeyi barındırma hacmi var, akıllıca bir uygulama başlığı seçersek, bizi nasıl katkı sağlayacak tahmin edebilirsiniz. Aşağıdaki resimde uygulama başlığının konumunu görebilirsin

Yukarıdaki resimde bir arama terimine göre çıkan en alakalı sonuçlar listelenmiştir. Top oyunu olarak arama yapıldı ancak, top kelimesinin İngilizceye çevirisi ile de başlıkların listelendiğini görüyoruz. O zaman şunu diyebiliriz, algoritmalar çeviri yapıyor. Bu da cepte, ancak orijinal dildeki terime daha öncelik veriyor, isterseniz aynı aramayı “Ball game” olarak yapın, bakalım uygulama başlığı “Top oyunu” olan bir sonuç listelenecek mi?

    Şimdi gelelim uygulama başlığı seçerken nelere dikkat etmeliyiz. Öncelikle şunu asla unutmayalım, uygulama mağazasında arama yapan kullanıcılar ne indirmek istediğini çok iyi biliyor, sonuçla uygulama mağazası sosyal medya sitesi değil, kullanıcılar çok zaman geçirmek istemezler. Bizim yapmamız gereken, uygulama başlığını, uygulamanın içeriğini direk yansıtacak şekilde belirlemek. Kendinizi kullanıcıların yerine koyun, arama sonucu listelenen bütün uygulamaların aslında ne olduğunu öğrenmek için teker teker tıklayıp açıklamasını okumayız, okursak da bu sınırlı sayıda olur. Genelde başlığı bize en uygun olanı indiririz. 

Oyun geliştirme serüvenimizde ASO maceramız hız kesmeden devam edecek, Red Shooter-Invasion da bu sürece canlı şahit olacaksınız. Kaçırmamak için takipte kalın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *