ASO' yu anlamak ; Uygulama açıklaması (4. bölüm)

Sayın Okuyucu,

ASO maceramızda onlarca uygulama arasında nasıl keşfedilebilir, bu sorunu cevabını aramak için devam ediyoruz. Haydi başlayalım.

Uzun açıklama

Uygulama açıklaması, uygulama mağazasında doldurmamız gereken en önemli meta veri alanlarından birisidir. Kullanıcıya uygulamamız hakkında detaylı bilgiler verir. ASO yapılırken uygulama açıklaması genellikle çarpıtılır. Bu bir sorun değildir ancak kullanıcıya doğru bilgiler sağlayarak güvenini kazanmanız gerektiğini de unutmayın.

Uygulama açıklamasını sakın bir kenara atmayın, potansiyel kullanıcıların uygulamanızı yüklemesi için bir davettir.

Aşağıda iyi yazılmış uygulama açıklamalarını görebilirsiniz.


Uzun açıklama nasıl yazılır?

İlk iki cümleye çok dikkat edin, her zaman potansiyel kullanıcıların çok yoğun olduğunu ve yazdığınız açıklamanın tamamını okumayacaklarını düşünün. İlk cümlelerde potansiyel kullanıcıları etkileyecek bir soru veya bir teklif sunabilirsiniz. Aşağıda buna harika bir örnek olacak kısa açıklama yazılmıştır.

Potansiyel kullanıcıların çok yoğun olduğunu düşündüğümüz için, uygulama açıklaması yazarken, çok sade bir dil kullanmamız gerektiğini tahmin edebilirsiniz. Abartılı ve süslü cümleler kurmadan, direkt konu ile alakalı ve etkileyici bir açıklama oluşturmalısınız.

Uygulamayı asla düz yazı gibi tek başlık altında yazmayın, farklı konuları başlıklara bölerseniz potansiyel kullanıcı için okumayı kolaylaştırır. Örneğin uygulamanın özellikleri bir başlık ve uygulamanın faydaları diğer bir başlık altında olacak şekilde yazmak yeterli olacaktır.

Son olarak, harekete geçirici mesajı asla unutmayın. "Hemen maceraya başlayın", "Keyifli bir serüvene hazır mısın?" gibi mesajlar vererek uygulamayı veya oyunu indirmeye teşvik edebilirsiniz.

Önemli Uyarı: Tekrarlayan terimlerden kaçının.

Kısa açıklama

Kısa açıklama alanı Google Play Store' de arama sonucu sıralamasını etkileyen bölgelerin başında gelir. Açıklama bölgesinde ilk olarak kısa açıklamayı gördüğümüzü unutmayalım. Ayrıca bu alan sayesinde uygulama sayfasına gelen ziyaretçilerin daha fazlasını keşfetmeleri için teşvik edebiliriz.


ASO serüvenimizin belki de en önemi adımını geride bıraktır. Unutmayın, açıklama alanlarını sakın göz ardı etmeyin ve hazırlarken büyük bir özen gösterin. Daha fazlası yolda, takipte kalın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *