ASO' yu anlamak; Analiz (6. Bölüm)

Sayın Okuyucu,

Buraya kadar olan bütün ASO makalelerimi okuduysan, sen bu çözeceksin. Asla panik yapma, mantıklı düşüneceğiz, gerekirse hızlı bir şekilde değişiklikler yapıp en doğru stratejiyi bulacağız. Rakibiniz çok olabilir, peki onların sizden farkı ne? Google onlara sıralama algoritmalarını mı veriyor? Farkınız şu onlar çok denedi, çok yanıldı, haliyle ne yapmamaları gerektiğini çok iyi öğrendiler. Yapacak hata kalmazsa haliyle doğru olanı yapacaksınız.  

Bu aşamada keşfedilmeye başladık, peki şimdi? Verilerimizi analiz edeceğiz. Play Console sayfamızda hangi analiz araçlarımız var bir göz gezdirelim.

Temel Performans Göstergeleri (TPG)

Aşağıdaki grafikte seçtiğiniz zaman aralığında ne kadar yeni kullanıcı edinmişsiniz görebilirsiniz.
Aşağıdaki grafikte kaybettiğiniz kullanıcı sayınız yine seçtiğiniz zaman aralığında görülüyor.


Mağaza girişi performansı

Aşağıdaki grafikte sizi keşfedip mağazanıza girenlerin indirme oranlarını görüyoruz.


Aşağıdaki grafikte mağazamıza girip indirenlerin sayısı


Aşağıdaki grafikte, kullanıcıların bizi nasıl bulduğu görülüyor.


Aşağıdaki grafikte ise bizi keşfedenlerin hangi ülkede yaşadıkları gözüküyor.


Bunların haricinde; uygulamamıza yıldız şeklinde verilen puanlar, uygulamanın yanıt vermeme hataları ile karşılaşılması, yapılan yorumlar şeklinde grafiklerimiz var. Peki sizce bu grafiklerde ki tüm veriler, sıralamayı etkiliyor olabilir mi? Play console' nin bize üretebildiği tüm veriler bizim sıralamamızı etkiler. 

Şimdi şunu sorabilirsiniz, örnek olarak gösterdiğim grafikler neye ait? Bunlar benim yaptığım bir hyper causal oyun olan AA World Tour oyununa ait. ASO açısından ikon dahil olmak üzere birçok hata var ve bunları beraber düzeltip bu oyunu 1.000.000 indirmeye ulaştırmaya ne dersiniz? Bu grafiklerin bize söylediği bazı şeyler;

  1. Oyunun keşfedilemiyor, sıralaman çok kötü, rakiplerinin gerisindesin, kullanıcılar seni bulamıyor.
  2. Mağazanı ziyaret eden kullanıcıların sadece %8'i oyununu indiriyorlar.
  3. Kullanıcılarını, uzun süre elde tutamıyorsun, oyununu yükleyenler kısa süre sonra siliyor.
  4. Oyunun en çok İran' da Almanya' da ve Türkiye' de keşfedilip indirilebiliyor, bunu kullanıp güzel işler yapabilirsin.
  5. Kullanıcılarını puan vermeleri ve yorum yapmaları için ikna edemiyorsun.
  6. Sonuç olarak berbatsın.
Grafikler basit, eminim hepimiz aynı sonuçlara vardık. Peki ne yapacağız? Sonraki makalede hangi anahtar kelimeler için nasıl sıralandığımıza bakacağız ve rakiplerimizi çok dikkatli bir şekilde analiz edip, anahtar kelime grubumuzu değiştirerek başlayacağız. İkon, uygulama başlığı, kısa açıklama ve uzun açıklama bölümlerini düzenleyip, mağazamıza daha fazla kullanıcı çekeceğiz, ilk hedefimiz bu olacak. Kaçırmamak için takipte kalın. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *